2015. szept. 5.

Még hagyjuk kint az orchideákat

Néhány orchideát kint kell még hagynunk a szabadba ahhoz hogy virágozzon/szebben virágozzon. A vanda orchideát még 1-2 éjszakát hagyhatjuk kint, ha nappalra betesszük az még jobb mert akkor nagyobb hőingást kap, elkezd virágozni.
A pillangóorchideákat akkor hozzuk be amikor már napokon keresztül volt hűvös idő és már csak továbbhűl a levegő. Ha tartósan 18°C alatt van a hőmérséklet és hajnalban már 13 °C körül akkor ideje bemenekíteni őket.
A csónakorchideák és a dendrobiumok kifejezetten szeretik a hideget. Ha a minimum hőmérséklet 15°C kölül van akkor már nagyon csökkentsük le az öntözést. Legalább két hét hideg kell nekik, nyugodtan maradhatnak ha éjszaka is csak 8 °C körüli a hőmérséklet. az ennél hidegebbet is elviselik, hogyha nem tartós de ha igen, akkor menekítsük be őket egy hűvös (15°C körüli) szobába, és még hagyjuk ott őket hat hétig, de amikor elkezd bimbózni a dendrobium akkor áttehetjük a szobába és kezdjük el rendesen locsolni. ( a hideghatás alatt kevés víz kell nekik)
A csónakorchideákat ne aszaljuk ki teljesen, és ne is hagyjuk kint 10°C alatt, ha már kint megjelenik a bimbója, tegyük 15°C-os helyre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése