Kezta Blog

Kézműves, hobbi, turisztikai, kertészeti, eszperantó, vicc és gasztroblog

2016. aug. 4.

KreaTív Konyha: Fokhagymás-sajtos-tejfölös lángos

›
Ez egy egyszerű és finom lángos, érdemes elkészíteni. összetevők: tészta: 1dl tej, 3dkg élesztő (vagy 1csomag szárított), 1 tk cukor ...
2016. ápr. 24.

Kert: tulipán virágzás után

›
A tulipánnal általában csak virágzáskor törődünk, pedig hogyha azt szeretnénk hogy jövőre legalább ugyanolyan szépek legyenek akkor kell ve...
2016. márc. 19.

Kert: mángold

›
pár hetes mángoldpalánta A mángold az egyik legszínesebb zöldség. Szárszíne lehet fehér, piros, vagy sárga. Ha találkozunk a boltban ...
2016. febr. 9.

Kert: vetőszalag

›
Nagyon sok embernek gondja a kertben, hogy nem tudja pl. a répamagokat jó távolságra vetni. A répát utána ki kell egyelni és ezzel elpazar...
2016. jan. 17.

KreaTív Konyha: Jó estét keksz (jó reggelt keksz házilag)

›
15 dkg puha vaj (esetleg lehet margarin is) 10 dkg nádcukor (egy kicsi lehet csökkenteni a mennyiségét, és rendes cukor is lehet) 10 g...
3 megjegyzés:
2016. jan. 15.

KreaTív Konyha: Gyors sütik leveles tésztából tv ropi, croissant)

›
Ezeket a recepteket szilveszter este alkottam (kész leveles tésztából), és mivel rögtön elfogyott, ezért sajnos nincsenek hozzá képek TV...
2016. jan. 3.

KreaTív Konyha: Apfelstrudel - az osztrák almás pite

›
Idén rekordmennyiségű almám termett, ezért próbálok többféle almás recep tet is találni. Erre a receptre egy osztrák honlapon találtam és m...
2016. jan. 1.

KreaTív Konyha: gyorskovász

›
Sok kenyérrecepthez kell kovászt használni, csak a kovász befogásához legalább 1 hét kell. Ilyenkor jó a gyorskovász, mert annak csak 1...
2015. dec. 29.

KreaTív Konyha: Kenyér

›
Karácsony másnapján már elfogyott a kenyér, én meg mivel imádok sütni ezért rögtön elkezdtem receptet keresni. Most nem a kenyérsütőgépem ...
2015. okt. 27.

Zeneirodalm: Joseph Haydn (I. rész, életrajz)

›
Legújabb sorozatunk a zeneirodalomról fog szólni. Először Haydn, utána Beethoven életrajzával és műveivel foglalkozunk. Joseph Haydn az ...
2015. okt. 26.

Kert: október vége,november eleje

›
Ezeket el kell végezni a kertben mostanában: Ha még nem volt a kertben fagy akkor: a kardvirág hagymáit szedjük fel. Kevesen tudják, h...
2015. okt. 24.

KreaTív Konyha: Almás-leveles

›
Ez a süti nagyon jó arra az esetre, hogyha rétestészta helyett leveles tésztát vettünk, ráadásul nagyon finom is. Hozzávalók: kb 1-1,5...
2015. szept. 13.

Kert: Klívia magról

›
Bár a legegyszerűbb tőosztással szaporítani ( már ha ki lehet szedni a cserépből), ha sok új növényt szeretnénk vagy csak nem szeretnénk sz...
2015. szept. 5.

Még hagyjuk kint az orchideákat

›
Néhány orchideát kint kell még hagynunk a szabadba ahhoz hogy virágozzon/szebben virágozzon. A vanda orchideát még 1-2 éjszakát hagyhatjuk ...
2015. szept. 3.

Fűszerpaprika, Cayennei bors

›
A paprikaörleményhez, cayennei borshoz ezt kell csinálni, hogy jó legyen. 1. Megfelelő fajta. Cayenne-i borsot csak cayenne-i csiliből l...
2015. szept. 1.

Iskolakezdés, Szünetek

›
Sajnos ma elkezdődött a tanév. 181 tanítási napos lesz, a következő szünet (őszi) október 26 -tól kezdődik. Utolsó tanítási nap október...
2015. aug. 31.

Nagykankzsai banánfa

›
Nagykanizsán a Rózsa utca és a Teleki utca sarkán nő egy télálló banán (Musa Basjoo). Ez a banán idén már virágot is hozott, és apró te...
2015. aug. 29.

KreaTív Konyha: Vaníliaeszencia

›
hozzávalók: 5-6 hüvely vanília (a vaníliás cukrunkból is kivehetjük a hüvelyt, de ne mossuk le róla a cukrot) 1 dl 70%-os alkohol (gyóg...
2015. aug. 27.

Szülinapi sütink: Pastéis de Nata/Pastéis de Belém

›
Ez egy portugál süti. A tésztája a leveles tésztáéhoz hasonló, de sehol sem találtam hozzá pontos leírást ezért leveles tésztát használtam....
2015. aug. 25.

4 éves a kezta blog

›
Már 4 éve írunk sokmindenről itt a blogon. Először kézművességeket, de azóta sok receptet, kertészeti tippet, pár VÁR a Nyár-t. Tanítottunk...
›
Főoldal
Internetes verzió megtekintése
Üzemeltető: Blogger.