*Kiemelt Bejegyzés*
- 4 db 2,4 dl-es üveg
- 80 dkg csipkebogyó
- 80 dkg kristálycukor
- 1 citrom leve
- A szépen beérett csipkebogyókat leszedjük, megmossuk lecsöpögtetjük.
- Levágjuk az elejét, végét, félbevágjuk, kikapargatjuk a magokat.
- Amikor kész, egy lábosba beleteszünk annyi vízzel, hogy ellepje.
- 45 percen keresztül főzzük.
- Amikor kész, átpaszírozzuk és hozzáadjuk a cukrot és a citromot.
- 4 percig rotyogtatjuk.
- Rögtön üvegekbe töltjük lezárjuk.
- 5 percig fejtetőre fordítjuk.
Tippek:
- Kesztyűbe csináljuk.
- Az üvegeket először félig töltjük melegvízzel 1 percig forraljuk utána teletöltjük és 15 másodpercig forraljuk kiöntjük a vizet és utána tesszük a lekvárokat nehogy elpattanjon az üveg.
- Ne tegyük kicsi edénybe mert kiforr.
Most készül. Sok munka a pucolás, szúrós a csipkebogyó, de ,jó az illata. Köszönjük a receptet.
VálaszTörlés