Itt most 2 receptet fogok leírni, de ezekben nincsen sok különbség csak
1-2 összetevő. Itt eleve az összetevők kétszeresét írom, de ebből ennyi sem
elég.
csokis:
- 40 dkg liszt
- 6 csapott teáskanál sütőpor
- 30 dkg cukor
- 2 csomag / 20 g vaníliás cukor
- 30 dkg puha vaj
- 4 tojás
- 20 dkg (vagy több) étcsoki
- A lisztet sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük.
- Hozzákeverjük a vajat és a tojásokat robotgéppel.
- Összevágjuk a csokit akkora darabokra amekkora nekünk kényelmes és fakanállal összekeverjük.
- A tepsire sütőpapírt teszünk és nem széles, hanem magas kupacokat rakunk egymástól távol. A vajtól ki fog lapulni.
- 200 c. fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
tipp:
fehér csokival is készíthetjük.
barna, csokis:
- 40 dkg liszt
- 6 csapott teáskanál sütőpor
- 30 dkg cukor
- 2 csomag / 20 g vaníliás cukor
- 30 dkg puha vaj
- 4 tojás
- 20 dkg (vagy több) étcsoki
- natúr kakaópor annyi amennyi megadja a színét
- A lisztet sütőporral, a cukorral, vaníliás cukorral és a kakaóporral elkeverjük.
- Hozzákeverjük a vajat és a tojásokat robotgéppel.
- Összevágjuk a csokit akkora darabokra amekkora nekünk kényelmes és fakanállal összekeverjük.
- A tepsire sütőpapírt teszünk és nem széles, hanem magas kupacokat rakunk egymástól távol. A vajtól ki fog lapulni.
- 200 c. fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük
tipp: ezt is készíthetjük fehér csokival
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése