*kiemelt bejegyzés*
Mostanában sok lehullot és ezért kicsit sérült körte és alma van a gyümölcsfák alatt, de föl lehet ezeket használni.
Mostanában sok lehullot és ezért kicsit sérült körte és alma van a gyümölcsfák alatt, de föl lehet ezeket használni.
Honnan szerezzek gyümölcsöt?
A kerti fák alól össze lehet szedni, de a bolti is hadználható.
Miért kell bele zselatin?
Elég furcsa az, hogy ez a recept ír bele zselatint. Ez zselésíti picit. Ha sok almát teszünk bele akkor az almágan lévő pektintől zselésebb lesz.
A recept:
Ezt át lehet (sőt szinte kell) írni a nálunk lévő gyümölcsre
Pl:1kg alma ( én kevesebbel készítettem, mint amennyi körte)
1kg körte
25dkg cukor
Kicsi zselatin
A gyümölcsöket megpucoljuk (így kapjuk a megadott mennyiséget) és ledaráljuk. Ha egy kicsi citromlevet csöpögtetünk a gyümölcsökre akkor kevésbé barnul meg. Üvegeket kimossuk, kifőzzük vagy a mosogatógépben magas hőmérsékleten kimossuk, így csírátlanítjuk. A gyümölcsöt egy ki vízzel feltesszük főni, beletesszük a cukrot és a zselatint. Amikor elkezd forrni várunk 10-15 percet és a lekvárt üvegekbe töltjük. Az üvegeket bezárjuk, 10 percre fejtetőre állítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése