Hozzávalók:
- liszt 300g
- porcukor 80g
- 3 db tojás sárgája
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- egy fél citrom reszelt héja
- 60g margarin
- csipet só
- élesztő 20g
Elkészítés:
- Az élesztőt szétmorzsoljuk, keverő edénybe tesszük, és a kimért cukorból megszórjuk és összekeverjük, tetejét liszttel megszórjuk az edényt letakarjuk, fél órát pihentetjük. (1.)
- A tejet, a margarint, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéját kissé meglangyosítjuk.
- A tojásokat szétválasszuk: a fehérjét eltesszük, a sárgáját, a kimért lisztet, cukrot, a meglangyosított tejet, margarint csipet sót fakanállal összekeverjük és a keverőgéppel alaposan kidogozzuk. Jó fél órát letakarva kelesztjük. (2.)
- A kuglófformát margarinnal kikenjük majd zsemlemorzsával beszórjuk. (3.) A megkelt tésztát apránként beletesszük, majd konyharuhával letakarva pihentetjük (30-40 perc). (4.) Újra kelesztjük. (5.) A sütőt előmelegítjük, majd a formát sütőbe tesszük és kb. 200 C fokon kb. 45 percig (tűpróbáig) sütjük. Sütés után lisztezett lapra borítjuk és kihűtjük.
- Ha kihült porcukrozzuk, fondant-al, vagy csokoládéval leöntjük, végül felvágjuk és tálaljuk. (6.)
- (Jóízűen felfaljuk.) (7.)
Képek:
1. |
1. |
2. |
2. |
3. |
4. |
5 |
6. |
7. |
7. |
Tippek, ötletek:
Ha ezt az eredeti receptet követjük akkor egy kicsit egyhangú lesz ezért (házi) lekvárt, nutellát, vaníliás cukrot lehet rá rakni.
A megmaradt fehérjéből habcsókokat lehet készíteni.
A megmaradt fehérjéből habcsókokat lehet készíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése