Most, június végén virágzik a levendula. Nálam általában június utolsó előtti héten virágzik, de mivel idén viszonylag hideg idő volt, ezért csak a fal felőli oldalról tudtam szüretelni (még).
A levendulákat úgy vágjuk le a bokorról, hogy 1-2 levélpár is legyen a száron. Így bokrosabb formája lesz a növénynek.
Hozzávalók:
A levendulákat úgy vágjuk le a bokorról, hogy 1-2 levélpár is legyen a száron. Így bokrosabb formája lesz a növénynek.
Hozzávalók:
- 50 gramm friss vagy 30 gramm szárított levendulavirág (a szárról le kell szedni a virágokat)
- 1 liter víz
- 1 kiló cukor
- 1 citrom leve
- A levendulavirágokat szedjük le a szárról. Ez nehéz és fárasztó (friss virágnál), de megéri. (Közben lehet filmet nézni. :) )
- A vízből és a cukorból főzzünk szirupot.
- Tegyük a szirupba a levendulát és főzzük még 2 percen keresztül.
- Hagyjuk állni fél-/egy napot és utána szűrjük le.
- Tegyük bele a citromot a szirupba. Ettől az íze és a színe is jobb lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése