Ez a süti nagyon jó arra az esetre, hogyha rétestészta helyett leveles tésztát vettünk, ráadásul nagyon finom is.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- kb 1-1,5 kg reszelt alma (a felesleget fagyasszuk, le)
- 1 csomag (400-500 g-os) leveles tészta
- fahéj, szegfűszeg, őrölt, ízlés szerint
- egy kis cukor
Olyan gyorsan fogy, hogy alig lehet lefotózni. |
- Az almát egy edényben egy kicsit főzzük/pároljuk víz hozzáadása nélkül, hogy kiengedje a levét. A levet leöntjük (almalének jó) a maradékhoz cukrot és fűszereket adjuk.
- a leveles tésztát kinyújtjuk, ha helyhiány miatt nem tudjuk tovább nyújtani, akkor 24 db négyzetre vágjuk, és négyzetenként nyújtjuk minél vékonyabbra (kb 1 mm vastag legyen).
- A szélektől 0,5-1 cm-re kezdjük rakni az almát, de csak a négyzet felére (háromszög alakban), az üres oldalt felhajtjuk, és szép háromszög alakú lesz.
- A széleket villával/kézzel lenyomkodjuk.
- Bekenjük a sütiket tojással.
- 180 °C-os sütőben sütjük, addig amíg meg nem pirul, ez kb 5-10 perc, úgyhogy figyeljünk rá.
tipp: Ha másodszorra sütjük (mert másodszorra is sütni fogjuk) akkor megéri rögtön dupla adagot készíteni. Első alkalommal viszont ne, még ki kell kísérletezni a töltési technikát (kivéve ha nagyon gyakorlottak vagyunk a konyhában).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése