KreaTív Konyha: Jó estét keksz (jó reggelt keksz házilag)
- 15 dkg puha vaj (esetleg lehet margarin is)
- 10 dkg nádcukor (egy kicsi lehet csökkenteni a mennyiségét, és rendes cukor is lehet)
- 10 g/1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek. méz
- 1 csipet só
- 1 tojás
- 15 dkg finomliszt
- 12 dkg rétes- és 3 dkg teljes kiőrlésű liszt (a kettő graham-liszttel helyettesíthető)
- 4 ek zabpehely (enyhén őröljük össze)
- 5-6 dkg aszalt gyümölcs (én vörösáfonyával készítettem)
- 1 kk szódabikarbóna
- A vajat kikeverjük a cukrokkal, a mézzel, a szódabikarbónával és a sóval, majd a tojással.
- Belekeverjük a liszteket, a zabpelyhet és az aszalt gyümölcsöt.
- Lisztezett deszkán átgyúrjuk (nálam itt még sok lisztet vett fel).
- 5-6 mm vastagra nyújtsuk és kiszaggatjuk. Én normál, kör alakú szaggatót használtam.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd be a sütőbe 180°C-re. Akkor jó, hogyha már a szélén kezdd egy kicsit barnulni, de a keksz még nem barnult meg (kb. 8-15 perc).
Nagyon finom.
VálaszTörlés:-D
Törlés:-D
Törlés