2014. jan. 26.

Kert -1. rész:előkészületek:palántázás

Most már ha találunk növénymagokat akkor vegyünk! A palántázáshoz még szükség lesz egy kis palántázóföldre, és egy hajtatótálcára is!

  1. Hajtatótálcából kapható olyan is amelyik tőzegkorongos és olyan amiben papírcserepek vannak, azt kell venni amelyik jobban tetszik (,az egyémben kis papírcserepek vannak).
  2. Akár tojástartóba is ültethetünk: ilyenkor tépjük le a papír (!!!) tojástartó tetejét. Ha tojástartóba ültetünk akkor utána (szerintem) nehéz szétvágni a tojástartót.
  3. Aki jobban szereti joghurtos pohárba ültetni a palántákat, az már most vegyen ki egy doboz joghurtot a hűtőből, és rendesen mossa ki a dobozát. Figyelem! A joghurtos pohár aljára muszáj lyukat fúrni!
elhelyezés:
  1. Szerintem a legjobb egy fűrdőszobaablakba tenni a palántácskákat (ha nincs nyitva az ablak) azért, mert ott általában melegebb van.
  2. Lehet a radiátor tetejére tenni pár deszkát, és arra tenni a palánták cserepét. Ez is jó megoldás, de tegyünk nylonzacskót az olyan cserepekre aminek nincs teteje (a hajtatótálcára a fedelet kell rátenni).
1. rész:Február 2.-tól a Kezta Blogon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése