2014. dec. 22.

Karácsonyfa tippek

Szerintem már mindenki megvette  karácsonyfát, most arra adok tippeket, hogy mit kell tenni, ha hazavittük. (a dísszekhez is lesz pár tipp)

  1. Tartsuk hűvös helyen, így tovább megtartja a tűleveleit.
  2. Amint hazavittük, rögtön csomagoljuk ki, ez is segít abban, hogy ne hulljanak le a levelei.
  3. Tegyük vízbe kint is, így nem szárad ki.
  4. Vegyük elő a karácsonfatalpat napokkal karácsony előtt, és nézzük meg, hogy kell-e a fából faragnunk és ha kell akkor keressünk hozzá eszközt.
  5. Ha cserepes fenyőnk van akkor néhány nappal karácsony előtt tegyük egy hűvösebb szobába, ha eddig kint volt, hogy szokja a hőmérsékletet.
  6. Ellenőrizzük pár nappal karácsony előtt, hogy jó-e még a régi égősor, mert nem túl jó ha karácsonykor azt vesszük észre, hogy nem működik.
  7. A karácsonyfára szánt mézeskalácsokat sütés előtt lyukasszuk ki és egy kicsit tovább is süthetjük, ha túl világos lenne.
  8. A fának válasszunk olyan nagy talpat amiben biztonságosan megáll.
  9. A karácsonyfát ha bevittük spricceljük meg vízzel, így tovább megmaradnak a levelei.
  10. A díszítésnél: először tegyük fel a csúcsdíszt, mert ha ilyenkor sikerül felborítanunk a fát, akkor nem törnek össze a díszek. (Tegyük olyan messze a dízses dobozt, hogyha a fa feldől akkor ne arra essenek :) ) Másodszorra a díszeket akasszuk fel. Akkor mutatnak jól a díszek, ha nem egymás mellé tesszük az ugyanolyan színeket. A girlandokat és az égősort a legvégén tegyük föl, felül elkezdve tekerük a fára. Ez 2 emberes feladat.
+1. A karácsonyfatalpunk legyen víztartályos, így a fa sokkal tovább szép lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése