2015. szept. 3.

Fűszerpaprika, Cayennei bors

A paprikaörleményhez, cayennei borshoz ezt kell csinálni, hogy jó legyen.
1. Megfelelő fajta. Cayenne-i borsot csak cayenne-i csiliből lehet készíteni, persze nem lesz rossz íze a más fajta csilitől, de máshogy kéne hívni.
2. Akkor szedjük, amikor a paprikák nagy része már teljesen piros, esetleg már egy kicsit fonnyadt.
3. Hagyjuk jól megszáradni árnyékban a paprikákat, amíg teljesen meg nem fonnyadnak, zörgősnek kell lennie. Egy rétegben szárítsuk.
4. Szedjük le a csumáját, csak a paprikát és a magokat daráljuk, így az íze és a színe is jobb lesz. A cayenne-i borsnak a csípősségét az adja meg.
5. Várjuk meg, amíg kihűl, csak utána csomagoljuk.
Válogassuk szét fajta szerint

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése