2015. aug. 27.

Szülinapi sütink: Pastéis de Nata/Pastéis de Belém

Ez egy portugál süti. A tésztája a leveles tésztáéhoz hasonló, de sehol sem találtam hozzá pontos leírást ezért leveles tésztát használtam. A krémje a krémeséhez hasonló (katalán krém).

Összetevők:

  • 1 csomag leveles tészta, felhasználásig a hűtőben
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 4 tojássárgája
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • egy csík citromhéj (zöldséghámozóval kell egy csíkot húzni)
  • egy csipet só
  • 1 csomag burbonvaníiliás cukor vagy 10 g házi vaníliás cukor
    vagy fél rúd vanília kikapart magja és hüvelye.
  1. A leveles tésztán kívül az összes hozzávalót tegyük egy edénybe, jól keverjük össze és nagyon lassan kezdjük el melegíteni, hogy ne ugorjon össze benne a tojássárgája. Folyamatosan keverjük
  2. Ha elég krémes lett a krémje akkor szedjük ki a vaníliahüvelyeket és a citromhéjat.
  3. Egy muffinsütőt kenjünk ki margarinnal.
    A leveles tésztát egy kicsit még jobban ki kell nyújtani mint ahogyan árulták, de nem muszáj ezzel foglalkozni.
  4. Formázzunk a leveles tésztából kis kosárkákat és töltsük fel 3/4- ig a krémmel.
  5. Tegyük 150 °C-os sütőbe és 15-20 percet süssük. Utána állítsuk a sütőt grillező/felül-re és süssük így 2 percet.
  6. Vegyük ki a sütőből, hűtsük le. Össze fog esni a krém, de pont ezt kell neki csinálnia.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése