2013. okt. 28.

Kreatív Konyha: Kelt tésztás kuglóf


Hozzávalók:

  • liszt 300g
  • porcukor 80g
  • 3 db tojás sárgája
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • egy fél citrom reszelt héja
  • 60g margarin
  • csipet só
  • élesztő 20g

Elkészítés:


  1. Az élesztőt szétmorzsoljuk, keverő edénybe tesszük, és a kimért cukorból megszórjuk és összekeverjük, tetejét liszttel megszórjuk az edényt letakarjuk, fél órát pihentetjük. (1.)
  2. A tejet, a margarint, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéját kissé meglangyosítjuk.
  3. A tojásokat szétválasszuk: a fehérjét eltesszük, a sárgáját, a kimért lisztet, cukrot, a meglangyosított tejet, margarint csipet sót fakanállal összekeverjük és a keverőgéppel alaposan kidogozzuk. Jó fél órát letakarva kelesztjük. (2.)
  4. A kuglófformát margarinnal kikenjük majd zsemlemorzsával beszórjuk. (3.) A megkelt tésztát apránként beletesszük, majd konyharuhával letakarva pihentetjük (30-40 perc). (4.) Újra kelesztjük. (5.) A sütőt előmelegítjük, majd a formát sütőbe tesszük és kb. 200 C fokon kb. 45 percig (tűpróbáig) sütjük. Sütés után lisztezett lapra borítjuk és kihűtjük.
  5. Ha kihült porcukrozzuk, fondant-al, vagy csokoládéval leöntjük, végül felvágjuk és tálaljuk. (6.)
  6. (Jóízűen felfaljuk.) (7.)

Képek:


1.
1.
2.
    
2.
3.
4.
5
6.
7.
7.

Tippek, ötletek:

Ha ezt az eredeti receptet követjük akkor egy kicsit egyhangú lesz ezért (házi) lekvárt, nutellát, vaníliás cukrot lehet rá rakni.
A megmaradt fehérjéből habcsókokat lehet készíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése