Én sok piskótareceptet kipróbáltam, de csak ezt jegyeztem le. Nekem ez a recept jónak tűnik, megéri kipróbálni. A piskóta elkészítése (szerintem, de csak szerintem) nehéz, nekem a piskóták egy jelentős része nem sikerült. Ezzel szemben a macaront sikerült elkészítenem (ugyan csak egyszer készítettem).
A piskótát fontos, hogy magas hőmérsékleten süssük, az alacsony hőmérsékletnél nem sül jól át.
Kell szúrópróba?
Tilos a szúrópróba! Aki nem hisz nekem az mindenképpen fa saslik- vagy hurkapálcát használjon és nem fémet. Különben könnyen megfázik.
Muszáj réteslisztet használni?
Nem. Mindössze jobb az állaga a piskótának, de emiatt nem muszáj külön vennünk.
Mi történik ha sütés közben lejjebb veszem a hőfokot?
Saját tapasztalataim alapján a szép, magas piskótából egy "rongyos" vékony semminek nem nevezhető dolog lett.
Recept:
(kis adag piskótához:)
A piskótát fontos, hogy magas hőmérsékleten süssük, az alacsony hőmérsékletnél nem sül jól át.
Kell szúrópróba?
Tilos a szúrópróba! Aki nem hisz nekem az mindenképpen fa saslik- vagy hurkapálcát használjon és nem fémet. Különben könnyen megfázik.
Muszáj réteslisztet használni?
Nem. Mindössze jobb az állaga a piskótának, de emiatt nem muszáj külön vennünk.
Mi történik ha sütés közben lejjebb veszem a hőfokot?
Saját tapasztalataim alapján a szép, magas piskótából egy "rongyos" vékony semminek nem nevezhető dolog lett.
Recept:
(kis adag piskótához:)
- 4 tojás
- 16 dkg rétesliszt
- 16 dkg cukor/nyírfacukor
- 4 evőkanál víz
- (kakaó ha barna piskótát akarunk)
- A tojások fehérjét elkezdjük felverni. Amikor egy kicsit elkezdett habosodni, akkor belekeverünk kicsi cukrot.
- A tojások sárgáját a maradék cukorral szinte fehérré keverjük.
- Összeöntjük a tojásokat, és fakanállal összekeverjük (óvatosan).
- Belekeverjük a vizet. Ezután a lisztet. Ilyenkor lehet esetleg kakaót belekeverni.
- Kivajazott, kilisztezett tepsibe/tortaformába öntjük.
- A sütőt 180 C-ra előmelegítjük, betesszük a piskótát, levesszük rögtön a hőmérsékletet 160 C-ra így megússzuk az összeesést. A sütő nem tud csukott ajtónál kihűlni, így csak a megégés ellen van (szerintem) a hőmérséklet levétele.
- 20-30 perc alatt megsütjük, kivesszük és csak akkor dolgozzuk fel ha már kihűlt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése