2015. jún. 29.

KeraTív Konyha: Levendulaszörp/levendulaszirup

Most, június végén virágzik a levendula. Nálam általában június utolsó előtti héten virágzik, de mivel idén viszonylag hideg idő volt, ezért csak a fal felőli oldalról tudtam szüretelni (még).
A levendulákat úgy vágjuk le a bokorról, hogy 1-2 levélpár is legyen a száron. Így bokrosabb formája lesz a növénynek.

Hozzávalók:
  • 50 gramm friss vagy 30 gramm szárított levendulavirág (a szárról le kell szedni a virágokat)
  • 1 liter víz
  • 1 kiló cukor
  • 1 citrom leve
  1. A levendulavirágokat szedjük le a szárról. Ez nehéz és fárasztó (friss virágnál), de megéri. (Közben lehet filmet nézni. :) )
  2. A vízből és a cukorból főzzünk szirupot.
  3. Tegyük a szirupba a levendulát és főzzük még 2 percen keresztül.
  4. Hagyjuk állni fél-/egy napot és utána szűrjük le.
  5. Tegyük bele a citromot a szirupba. Ettől az íze és a színe is jobb lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése