2013. szept. 11.

A radírmalac gondozása...

Radíremberről már volt szó, de a kedvencemről a radírmalacról még nem. Az "elkészítési módja" ugyanaz mint a radíremberé, csak lapos radírra kell malacformát rajzolni. Mivel sokkal jobban kopik a malac megéri ilyenkor átrajzolni vagy lemosdatni. Én jobban szeretem a nem olyan hatékony mosdatást. Ilyenkor jól meg kell dörzsölni mosószerrel a malacot, majd újra felrajzolni. Ha fürdetés után a malac büdös akkor átmoshatjuk illatos szappannal.
Lehet egy vékony zsebkendőre rárajzolni a mintát, és egy kis folyékony ragasztóval a radírra erősíteni, de ettől a radír megkeményedhet, úgyhogy töröljük, mossuk le a fölöslegeset, és az is fontos, hogy csak az oldalára ragasszunk papírt. Ha a radír tartós mintájára gondolunk eleve (ha ez a ragasztós megoldás) a radírt ragasztózzuk és ne a papírt amit egy rétegben ragasszunk rá!
A tartós minta eléréséhez sokszor, lehetőleg tollal, filctollal rajzoljuk át,hogy jól beleivódjon a minta. (tapasztalatunk az hogyha ceruzával sokszor átrajzoljuk akkor nem jön le még az se!) Azért a filctollat ajánlom, mert azzal élénkebb színeket érhetünk el.


 csak el ne szaladjon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése