2013. szept. 3.

Ősz (gesztenypüré)

"Itt van az ősz, itt van újra,
S szép, mint mindig, énnekem.
Tudja isten, hogy mi okból
Szeretem? de szeretem."

Hát az ősz tényleg itt van, és ezzel a suli is. Na de ne csüggedjünk.

"Szeretem? de szeretem" mondja a vers, na de miért is?
Hát mert az ősz egy gyönyörű évszak, leveleket, tobozokat, gesztenyét lehet gyűjteni. Könyvekbe rakni megcímkézni feliratozni, tanulmányozni. Az erdőkben lehet kirándulni miközben gyönyörködhetünk a színekben. Ősszel három ünnep is van az egyik október 23. a másik pedig október 6. a harmadik pedig november 1

Na de ha már az ősznél és a gesztenyénél járunk akkor lássuk egy kis (egyszerűen elkészíthető) finomság receptjét:

Gesztenypüré

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 1 kávéskanál rumaroma
  • Egy kevés porcukor
  • Ízlés szerint tejszínhab
  • Csoki, cukor darabok díszítéshez

Elkészítés:
A fagyasztott gesztenyemasszát reszeld le, add hozzá a rumaromát, illetve annyi porcukrot, amennyit az ízlésed megkíván. Krumplinyomóval törd át az egészet, adagold kis tálkákba, és tálaláskor nyomj a tetejére tejszínhabot. Ízlésed szerint díszítheted.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése