2013. júl. 27.

VÁR a Nyár: Párizs és a Loire környéke: 1. rész

Erre a lehetőségre szavaztak a legtöbben attól függetlenül, hogy azt igértük 2 hetente lesz magyarországi hely. Idén még VÁR a Nyár Párizs és a Loire környéke  (aminél az óceán partját is megemlítjük) és Budapesten biztosan Katalónia már csak ősszel jön. De a Nyár jövőre is VÁR mivel szeptemberben a megkezdett VÁR a Nyár sorozatok után már vége az első "évadnak".
Na szóval kezdjünk egy étellel:

Francia csokitorta:
Ez gyakorlatilag egy rendes piskóta csokival, de az íze a browni ízéhez hasonlít, főleg ha nyakon öntjük csokival. Képet nem tudok mellékelni mert miután kivettem a sütőből rögtön elfogyott.


  • 23 dkg étcsoki aminél gondoljunk arra, hogy jó minőségű legyen.
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 20 dkg vaj vagy margain
  • vaníliás cukor
  1. A csokit olvasszuk meg, és adjuk hozzá a szintén megolvasztott margarint aminek olaj kinézete van.
  2. Adjuk ehhez a tojás sárgáját a  vaníliás cukrot és a rendes cukrot, majd a lisztet amit ekőtte leszitáltunk.
  3. Jól elkeverjük.
  4. Verjük habbá a tojás fehérjét és óvatosan adjuk a keverékünkhöz, de inkább kicsit jobban törjön össze a hab mint ne keveredjen el.
  5. Kivajazott majd kilisztezett tortaformába (26-28 cm) töltjük és 180-200 C fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Tippek:
  • Csak akkor adjuk hozzá a tojásfehérjét a keverékünkhöz, ha már elég meleg a sütő, de előtte verjük fel újra.
  • Ne nyissuk ki a sütőt, és ne csökkentsük a hőfokot a sütőben különben a "piskóta" összeesik amin semmi nem segíthet
  • Amikor kivennénk először félig majd teljesen nyissuk ki a sütőajtót, de hagyjuk benne még egy kicsit, nehogy összesen.
  • Szúrópróbát csak akkor éri meg csinálni, ha nem féltjük a tortát az összeeséstől.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése