Erre a lehetőségre szavaztak a legtöbben attól függetlenül, hogy azt igértük 2 hetente lesz magyarországi hely. Idén még VÁR a Nyár Párizs és a Loire környéke (aminél az óceán partját is megemlítjük) és Budapesten biztosan Katalónia már csak ősszel jön. De a Nyár jövőre is VÁR mivel szeptemberben a megkezdett VÁR a Nyár sorozatok után már vége az első "évadnak".
Na szóval kezdjünk egy étellel:
Francia csokitorta:
Ez gyakorlatilag egy rendes piskóta csokival, de az íze a browni ízéhez hasonlít, főleg ha nyakon öntjük csokival. Képet nem tudok mellékelni mert miután kivettem a sütőből rögtön elfogyott.
Na szóval kezdjünk egy étellel:
Francia csokitorta:
Ez gyakorlatilag egy rendes piskóta csokival, de az íze a browni ízéhez hasonlít, főleg ha nyakon öntjük csokival. Képet nem tudok mellékelni mert miután kivettem a sütőből rögtön elfogyott.
- 23 dkg étcsoki aminél gondoljunk arra, hogy jó minőségű legyen.
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 8 dkg liszt
- 20 dkg vaj vagy margain
- vaníliás cukor
- A csokit olvasszuk meg, és adjuk hozzá a szintén megolvasztott margarint aminek olaj kinézete van.
- Adjuk ehhez a tojás sárgáját a vaníliás cukrot és a rendes cukrot, majd a lisztet amit ekőtte leszitáltunk.
- Jól elkeverjük.
- Verjük habbá a tojás fehérjét és óvatosan adjuk a keverékünkhöz, de inkább kicsit jobban törjön össze a hab mint ne keveredjen el.
- Kivajazott majd kilisztezett tortaformába (26-28 cm) töltjük és 180-200 C fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Tippek:
- Csak akkor adjuk hozzá a tojásfehérjét a keverékünkhöz, ha már elég meleg a sütő, de előtte verjük fel újra.
- Ne nyissuk ki a sütőt, és ne csökkentsük a hőfokot a sütőben különben a "piskóta" összeesik amin semmi nem segíthet
- Amikor kivennénk először félig majd teljesen nyissuk ki a sütőajtót, de hagyjuk benne még egy kicsit, nehogy összesen.
- Szúrópróbát csak akkor éri meg csinálni, ha nem féltjük a tortát az összeeséstől.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése