2013. júl. 18.

VÁR a Nyár: Toszkána: 3. rész

Most, hogy befejeztem Dalmáciát (ettől függetlenül néha még frissülhet) , folytatom Toszkánát amelyből még 1-3 rész hiányzik, utána a balatonfelvidék/Budapest következik, majd katalónia/Párizs,. de ez még távol van. Szóval akkor itt a napsütötte Toszkána:

Lucca: (Lukka) LU
Lucca egy hangulatos kis város, amely Toscana egyik "megyéje" fontosabb városa. Lucca-t egy hosszú városfal veszi körbe. Ahogyan Toscanában megszokhattuk, ide se mehetünk be autóval, hanem a falon kívül kell egy fizetős, a tűző napon lévő parkolóba leparkoltatni.
Első látnivalóként egy csodálatos botanikuskertet a Giardino Botanico-t mutatom be. Ebben a botanikuskertben (ami nem túl nagy, de annál szebb) van egy tó benőve csodálatos vízinövényekkel. Van még üvegház amiben csodálatos növények vannak (Trópusiak és szubtrópusiak). Az üvegház előtt egy fahéjfa díszeleg aminek csak a latin neve van kint. A fahéjfa után számos Toszkánai növényt láthatunk. Ebbe a botanikuskertbe érdemes eljönni egy pihentető sétára.
Torre dei Guingi: Ez egy torony amin az a látnivaló, hogy magyaltölgyeket ültettek a tetejére. A hozzá közel lévő utcában narancsfákat láthatunk amik kilógnak a kerítésen kívülre.
San Martino Lucca katedrálisa azért asszimetrikus hogy elég helye legyen a harangtoronynak amely hasonlít a Sienaihoz. Ennek is felfele mindig eggyel több ablaka van.
Piazza Napoleone egy tér ami azért Napóleonról kapta a nevét, mert Lucca uralkodója volt a húga. A tér szélét fák ékesítik. Itt szokták tartani a rendezvényeket is.
Piazza san Michele is egy tér egy palota előtt, közepét egy szobor ékesíti.

Pisa (Píza) PI

Museo Nazionale di San Matteo egy középkori kolostor. Itt bent Pisa és Firenze (FI) művészetét csodálhatjuk. Néha hiányos a felirat de már az épület is szép.
A Pisai ferde tornyot érdemes megnézni. Ez a torony1274- ben amikor az egyik szintet befejezték, a torony dőlni kezdett 1993-ig 5,4 mérert dőlt. A bejárat mellett egy nem ismert hajós kép van. Ugyan a világon több ferde torony is van ez mégis sokkal híresebb a többinél. Felmenni nem érdemes mert (lehet, hogy az árak miatt) könnyen el lehet szédülni.

Uffizi:

Ez a képtár hatalmas, ha meg akarjuk nézni erre szánjunk több napot. Itt érdemes nem a régi művészettel kezdeni, ha meg akarjuk nézni, hanem a Vénusz születését és egyéb híres képeket. Ezek általában lejjebb találhatóak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése