2013. júl. 7.

Amerikai csokis keksz

Itt most 2 receptet fogok leírni, de ezekben nincsen sok különbség csak 1-2 összetevő. Itt eleve az összetevők kétszeresét írom, de ebből ennyi sem elég.

csokis:

  • 40 dkg liszt
  • 6 csapott teáskanál sütőpor
  • 30 dkg cukor
  • 2 csomag / 20 g vaníliás cukor
  • 30 dkg puha vaj
  • 4 tojás
  • 20 dkg (vagy több) étcsoki
  1. A lisztet sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük.
  2. Hozzákeverjük a vajat és a tojásokat robotgéppel.
  3. Összevágjuk a csokit akkora darabokra amekkora nekünk kényelmes és fakanállal összekeverjük.
  4. A tepsire sütőpapírt teszünk és nem széles, hanem magas kupacokat rakunk egymástól távol. A vajtól ki fog lapulni.
  5. 200 c. fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
tipp:
fehér csokival is készíthetjük.

barna, csokis:
  • 40 dkg liszt
  • 6 csapott teáskanál sütőpor
  • 30 dkg cukor
  • 2 csomag / 20 g vaníliás cukor
  • 30 dkg puha vaj
  • 4 tojás
  • 20 dkg (vagy több) étcsoki
  • natúr kakaópor annyi amennyi megadja a színét
  1. A lisztet sütőporral, a cukorral, vaníliás cukorral és a kakaóporral elkeverjük.
  2. Hozzákeverjük a vajat és a tojásokat robotgéppel.
  3. Összevágjuk a csokit akkora darabokra amekkora nekünk kényelmes és fakanállal összekeverjük.
  4. A tepsire sütőpapírt teszünk és nem széles, hanem magas kupacokat rakunk egymástól távol. A vajtól ki fog lapulni.
  5. 200 c. fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük
tipp: ezt is készíthetjük fehér csokival

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése